Zoek jij de juiste werkkleding voor elke branche? Hier een paar tips.

Waar moet je beginnen met zoeken voor de juiste werkkleding? Er is ontzettend veel keus op het gebied van werkkleding soms wel te veel keuze. Soms is het daardoor moeilijk kiezen en uitzoeken. Maar welke werkkleding/bedrijfskleding past nu bij jouw werkzaamheden en branche? We zetten enkele werkomgevingen waar (beschermende) werkkleding belangrijk is voor je op een rijtje. Van werken in de bouw tot de chemische industrie: we vertellen je er alles over.

Werken in de bouw

Werk je in de bouw? Dan heb je in ieder geval te maken met een stukje veiligheid. Zo moet je goed zichtbaar zijn. Hiervoor zorg je ondere andere door het dragen van hoge zichtbaarheidskleding. Denk aan jassen, hesjes of signaalarmbanden. Daarnaast heb je te maken met diverse omstandigheden buiten zoals kou, wind en regen. Ook hier moet je de juiste beschermende kleding hebben om de werkdag comfortabel en optimaal door te komen.

Werken in de horeca

Ook de voedingsindustrie en de horeca vraagt om speciale werkkleding. Denk in dit geval bijvoorbeeld aan keukenschorten, koksbuizen, speciale werkbroeken en halsdoeken. Ook speciale schoenen met anti slip zijn vaak handig in keuken met natte vloeren.

Werken in klinische omgevingen en chemische industrie

Werk je in een omgeving waar hygi├źne extra belangrijk is, zoals de chemische industrie of een klinische omgeving? Denk dan aan wegwerpkleding zoals schoenhoezen, bezoekersjassen, overalls en haarnetjes en kapjes voor je mond.

Werken in brandgevaarlijke omgevingen

Hitte en vuur vragen om speciale brandwerende of vlam vertragende kleding. Dit heb je bijvoorbeeld nodig als lasser of als brandweerman. Ook hier heb je de keuze uit verschillende soorten beschermende kleding: van speciale werkjassen tot lasschorten.

Werkkleding voor alle omgevingen

Tot slot is er nog veel werkkleding die voor elke werkomgeving geschikt is. Denk bijvoorbeeld aan praktische werkbroeken die je zowel in een autogarage als een magazijn kan dragen, of comfortabele sweatshirts voor elke werkdag. Kijk bijvoorbeeld bij werkbroek voor broeken.