zakelijke energie

Zo vind je het beste energiecontract voor je business

Als zelfstandig ondernemer zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Zo moet je bijvoorbeeld zorgen voor je eigen zakelijke energie. Gelukkig is het kiezen van een passend zakelijk energiecontract allang niet meer zo ingewikkeld als een aantal jaren geleden. Het enige dat je moet doen, is er even tijd voor nemen zodat je de beste aanbieding kunt scoren. Zet een kop koffie of maak een kop thee en settel je even; in dit artikel geven we je een aantal handige tips waarmee je het beste energiecontract voor je bedrijf kunt scoren. Op die manier betaal je nooit meer te veel voor precies de energie die je op zakelijk gebied nodig hebt.

Check je recente jaarverbruik

Voordat je aan de slag gaat met het zoeken naar een aantrekkelijke aanbieding is het goed om te weten wat je ongeveer per jaar verbruikt. Op basis van die gegevens kan je zoektocht namelijk pas echt beginnen. De meeste ondernemers willen namelijk ergens anders goedkoper uit zijn, waarbij ze wel gebruik kunnen maken van de nodige energie voor hun bedrijf. Daarom raden we je aan om je meest recente jaarverbruik van zakelijke energie erbij te pakken. Op de laatste jaarrekening kun je eenvoudig zien wat je per jaar betaalt aan energie. Met dit bedrag verreken je de netbeheerkosten, de leveringstarieven en de diverse overheidsheffingen en je hebt een duidelijk beeld van wat je moet betalen. Op basis daarvan kan de zoektocht beginnen.

Altijd energie vergelijken voor beste deal

Op het moment dat je weet wat je zakelijk verbruikt, kun je meerdere energieleveranciers met hun aanbod met elkaar vergelijken. Op die manier scoor je de beste aanbieding omtrent energie voor jouw bedrijf. Veel ondernemers denken dat het veel tijd kost om op zoek naar de beste energiedeal te gaan. Niets is minder waar: waar je jaren geleden zeker de nodige tijd moest stoppen in het zoeken naar een aantrekkelijk aanbod voor je zakelijke energie kun je tegenwoordig een online vergelijker inzetten. Op Minder.nl vind je bijvoorbeeld zo’n handige online vergelijker waarmee je binnen no time weet welke zakelijke energie bij jouw bedrijf past. Blijf dit ieder jaar, of in ieder geval na ieder energiecontract, vergelijken zodat je nooit te veel betaalt voor energie.

Verschillende soorten contractduur voor zakelijke energie

Tijdens het vergelijken kom je diverse soorten aanbiedingen tegen waarbij je altijd een keuze moet maken in voor hoe lang je een energiecontract aan wilt gaan. Hoe lang wil je zelf dat een zakelijk energiecontract duur? Ga je voor 1 jaar of kies je liever voor een aantrekkelijker bedrag waarbij je 2 of 3 jaar vastzit aan een energieleverancier? Deze keuze is geheel persoonlijk: in sommige gevallen is een langer contract interessanter omdat de aanbieding erg scherp is. Je weet alleen niet wat de energietarieven gaan doen, waardoor zo’n lang contract altijd in verhouding duurder kan zijn. Dit kan natuurlijk ook andersom zo zijn, dus bekijk vooral voor je eigen bedrijf wat het beste is om te doen. Let hierbij ook op het soort tarief: een energiecontract met een vast tarief biedt ten opzichte van een contract met een variabel tarief de meeste zekerheid.