rente bedrijfsfinanciering

Wat zijn de huidige rentes voor een bedrijfsfinanciering?

Om je plannen als ondernemer te realiseren heb je een financiering nodig. De rente voor bedrijfsfinanciering is dan een interessant onderwerp. Je kunt als ondernemer kiezen uit een zakelijke lening of een zakelijk krediet. In beide gevallen beschik je over het geld dat je nodig hebt om je plannen tot uitvoer te kunnen brengen. In beide gevallen komt er rente bedrijfsfinanciering bij kijken. Het is daarom belangrijk om de verschillen tussen deze twee vormen te weten voor het maken van een weloverwogen keuze.

rente bedrijfsfinanciering

De verschillen

Ondernemers die een zakelijke lening willen afsluiten kunnen dit direct over het geleende geld beschikken. Dit bedrag moet vervolgens in vooraf bepaalde termijn worden terugbetaald, met hierbij een vast afgesproken rentepercentage. Deze termijnen zijn over het algemeen over de gehele periode hetzelfde. Het percentage rente spreek je als ondernemer af met de verstrekker van je krediet. Het bedrag dat je al hebt terugbetaald kun je niet nog opnieuw opnemen.

Wanneer je als ondernemer een zakelijk krediet afneemt kan je ook direct beschikken over het bedrag dat je overeen bent gekomen. Over het algemeen zal je dan een deel van dat bedrag opnemen. Over dat bedrag, dat je dus opneemt, betaal je dan een vooraf afgesproken percentage rente. Bovendien betaal je iedere maand een deel van het opgenomen geld terug naar de financier. Het verschil is echter dat je het bedrag dat je hebt terugbetaald desgewenst nogmaals kunt opnemen. Zo kun je als ondernemer telkens beschikken over dit krediet op de momenten dat dit nodig is.

Wanneer kies je wat?

Een zakelijke lening kan passend zijn, maar een zakelijk krediet ook. Het antwoord welke vorm het beste is hangt met name af van het doel dat je hebt. Wanneer er een grote aankoop wordt gedaan is een zakelijke lening waarschijnlijk het beste. Een zakelijk krediet kan meer worden gebruikt voor standaard bedrijfsprocessen die doorlopend zijn, maar door een tijdelijk tekort aan liquide middelen niet altijd kunnen worden betaald. Den aan onderhoud of het financieren van je marketing. Zakelijke leningen zijn vooral voor investeringen, zakelijk krediet is er met name om een tijdelijk tekort aan liquiditeit op te vangen.

Geef een reactie