Wat is de rol van een expediteur?

Een expediteur is een onmisbare partij van de internationale handels- en transport gemeenschap, die als totaal dienstverlener de zendingen regelt met import-, export- en douanedocumentatie, verzekering en haven- en terminal kosten, verpakking, exploitatie van transportbewegingen en vracht consolidatie. De belangrijkste taken van de expediteur zijn het expeditie en inklaren van lading als douane-expediteur, wat cruciaal is voor het succes van het klantbedrijf. Expeditie is de service die verladers en verkopers gebruiken om hun vrachtzendingen te regelen. De vrachtzendingen kunnen via de boot worden geplaatst of via luchtvracht

Soorten expediteurs

Er zijn twee soorten expediteurs, namelijk lokale en wereldwijde expediteurs. Lokale expediteurs doen alleen de functie van het declareren en documenteren voor het vereffenen van zendingen in de haven. Sommigen van hen omvatten ook de vrachtwagen diensten, maar zijn niet betrokken bij internationale expeditie. De wereldwijde expediteurs zijn gespecialiseerd als zee- en luchtvracht reizigers. Meestal bereiken ze op zijn minst een paar populaire landen waar ze een handelsrelatie hebben met een lokale expediteur.

Heb je een expediteur nodig?

Bij het doen van internationale handel treedt de expediteur op als een logistieke partner bij import-export goederen die veel documentatie nodig hebben, en lokale regelgeving vereiste documentatie kan variĆ«ren van land tot land. Vooral in grote steden waar veel import en export word gedaan wordt er gebruik gemaakt van een expediteur, je kan makkelijk online een geschikt iemand vinden vanuit de stad waar je zoekt. Zoals bijvoorbeeld expediteur Rotterdam of Amsterdam. 

Geef een reactie