Wastafels

Wastafels 

Vrijwel ieder huis ter wereld heeft ongeveer dezelfde wastafel: Gemaakt van wit porselein dat glanst als het goed schoon is. Waarschijnlijk is hij rond, terwijl sommige modernere exemplaren een paar rechthoeken hebben. Daar is niks mis mee, porselein is namelijk een goed materiaal om een wastafel van te maken, maar het is wel een beetje saai. Gelukkig zijn er steeds meer mensen die deze mening delen en kiezen voor wat anders. Een aantal van deze alternatieven zijn bewerkt hout, staal en beton. De betonnen exemplaren zijn de meest populaire alternatieven en met goed recht. Een toilet betonlook is namelijk hartstikke mooi. 

Betonnen wastafels 

Een betonnen wastafel is iets dat je steeds meer ziet, van alle alternatieven is het de meest populaire. Er zitten namelijk een aantal grote voordelen aan een betonnen wastafel. Allereerst zien ze er natuurlijk gewoon veel mooier uit dan de standaard porseleinen exemplaren. De warmere betonlook staat veel stoerder en moderner dan een reguliere tafel. Daarnaast is een wastafel van beton cire net zo makkelijk schoon te maken en te onderhouden dan een wastafel van porselein of staal. De toilet betonlook gaat ook verder dan alleen de wastafel en kan daardoor perfect aansluiten op de rest van het interieur. 

Beton cire 

Een betonnen wastafel is gemaakt van een variant van het beton waar gebouwen mee worden gebouwd, namelijk beton cire. Het verschil met gewoon beton is dat beton cire, of beton stuc zoals het ook wel wordt genoemd, geen water aan het cement toevoegt maar een synthetische hars. Hierdoor is het opgedroogde beton een stuk lichter en minder dicht dan gewoon beton. Daardoor is het makkelijker om mee te werken en kun je het zelfs kleuren! Beton cire kan ook gebruikt worden in andere applicaties, zoals bijvoorbeeld de vloer. Beton cire kan dus zowel op je vloer, als op de wastafel. Dat zorgt voor een uniforme veelzijdigheid die je zelden ziet. Beton cire is dus het perfecte materiaal voor jouw toilet of badkamer

Geef een reactie