Waarom uit met het bedrijf?

Een bedrijf is eigenlijk een soort grote klok. Het mechanisme van een klok is namelijk heel goed te vergelijken met dat in een bedrijf. Wat ik daar mee bedoel? Een klok werkt met allerlei verschillende radartjes. Kleine die samen steeds grotere vormen of ondersteunen. In een bedrijf is dit net zo. En het is belangrijk om dit in gedachte te houden. Je hebt iedereen nodig hoe klein de klus ook is. Een bedrijfsuitje is niet alleen een leuke manier van de werksleur onderbreken het heeft ook een functie voor de relaties onderling in het team. In deze blog vertel ik je daar meer over. Wat voor uitjes passen bij welk soort ‘teambuilding’? Lees je mee?

Wat is teambuilding?

Teambuilding is het zorgen voor een situatie waarin je werknemers samen moeten werken. Dit is wanneer het gepland is vaak in de vorm van een leuke activiteit. Door deze samenwerking leren collega’s elkaar beter kennen. Ze weten wat ze aan elkaar hebben, wat ieders krachten zijn en doen iets samen buiten het kantoor, dit laatste zorgt voor een gevoel van vriendschap en kan de professionele scherpe randjes van het ‘collega-schap’ wat afschaven.

Ideeën voor een klein bedrijf

De activiteiten verschillen natuurlijk afhankelijk van de grote van de groep. Al kan je de meeste activiteiten wel aanpassen voor grotere of kleinere groepen. Voor kleinere groepen of een meer intieme manier van elkaar leren kennen, is een etentje vaak een goed idee. Als het bedrijf klein is, kan iedereen mee maar met een groot bedrijf is het handiger om dit per afdeling te regelen. Dan krijgen de mensen die het meest met elkaar te maken hebben, tijd met elkaar. Iedereen heeft zelf de keus om wel of niet privé dingen te delen maar op deze manier zien collega’s elkaar ook meer als mensen met levens buiten de werkvloer.

Ideeën voor een groot bedrijf

Voor grote bedrijven is het organiseren van een uitje een heel ding. Ook hier kan het bedrijf er natuurlijk voor kiezen om de teambuilding onder te verdelen per afdeling. Wanneer het echt om activiteiten gaat die teambuilding kunnen bevorderen dan zijn er een aantal superleuke opties die je op de website van Fundustry kunt bekijken zoals bijvoorbeeld een uitje naar een Escape Room. Het is wel belangrijk om op de afdeling of in het hele bedrijf te inventariseren naar eventuele beperkingen van werknemers, je wilt immers dat iedereen een goede tijd heeft.

Hopelijk heeft deze blog je meer inzicht gegeven in teambuilding en bedrijfsuitjes, veel plezier!

Geef een reactie