Waar je als bedrijf op moet letten

Heb je een eigen bedrijf? Dan is het belangrijk dat er van alles goed geregeld is. Zeker wanneer je actief bent op ICT gebied en je bepaalde gegevens verwerkt/gebruikt. Om dit goed te regelen hebben wij een aantal tips opgesteld waardoor jij gemakkelijk verder kunt met ondernemen en dat je organisatie goed blijft draaien!

Zorg dat je basis altijd op orde is

Om de basis op orde te krijgen is het belangrijk dat je structuur hebt! Door structuur kan je alles veel beter bijhouden en het je overzicht in alle wachtwoorden en gegevens binnen je bedrijf. Wanneer je dit vanaf het begin al niet doet is het verstandig om is een structurele sessie te organiseren waarin alles goed wordt vastgelegd. Onze tip: Ga aan tafel met 2 a 3 mensen die je echt vertrouwd en ga vervolgens kijken hoe je alles gegevens netjes kan opbergen.

Zorg ervoor dat hackers niet meer langskomen

Iedereen is vast wel bekend met hackers, we zien ze vaak in films en series als briljante maar excentrieke figuren die in een donkere kamer achter een computer zitten en overal kunnen binnendringen. De realiteit is natuurlijk iets minder glamoreus maar zijn wel degelijk hackers die extreem vaardig zijn in het binnendringen van andere computersystemen. Wat betekent dit voor individuelen. Het is tegenwoordig voor iedereen belangrijk om hun persoonlijke computers te beschermen. Dit begint met de aanschaf van een goede virusscanner en firewall.

Daarnaast kan je ook gebruik maken van wachtwoord safes die je wachtwoorden beschermen. Voor de meeste scammers en hackers zal dit genoeg zijn. Natuurlijk zijn er ook extreem vaardige hackers die met genoeg moeite zelfs zeer goed beveiligde systemen kunnen binnen dringen, maar de kans dat een dergelijke hacker een individueel aanvalt is ontzettend klein.

Wat is een ISO certificering?

De ISO 27001 certificering is een keurmerk of certificaat dat laat zien dat jouw beveiliging op onafhankelijke wijze is gekeurd en goed bevonden. Hiermee kan je aan jouw mogelijke of huidige handelspartners laten zien dat zij zich geen zorgen hoeven te maken om de cyberveiligheid van jouw IT-systemen. Echter, vele bedrijven zien op tegen het halen van dit certificaat, want het zou een zeer lang en kostbaar systeem zijn. Dit valt heel erg mee als je de goede ondersteuning krijgt.\

Hopelijk heb je wat aan deze tips en wordt je hierdoor niet meer makkelijk aangevallen door hackers en blijven jouw gegevens altijd veilig!

Geplaatst in ICT