uitzendbureau-Amsterdam

Zo vind je een stage die bij je past

Tijdens je studie moet je vaak op zoek naar een stage, een leerbedrijf waarbij jij mag en kan leren hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Sommige studenten ervaren hun stage als een hele leuke en leerzame periode maar andere studenten houden er soms een minder goed gevoel aan over. Hoe dit kan? Meestal doordat ze een stage hebben gekozen die niet bij hun past. Bij sommige scholen krijg je een stage aangeboden en dan heb je hier natuurlijk weinig invloed op maar mag je zelf op zoek naar een stage? Kies er dan eentje die bij je past! Hoe je deze vindt? Dat lees je in dit blog.

Wat vind je leuk om te doen?

Het allerbelangrijkste van een stage is dat je er vooral een hele leuke tijd hebt. De meeste stages duren 5 tot 6 maanden. Dat is best een lange tijd. Als je dan iets doet wat je niet leuk vind gaat deze periode alleen nog maar langer duren. Vind jij bijvoorbeeld analyseren helemaal niet leuk? Ga dan niet bij een bedrijf aan de slag waar analyses maken een van de hoofdprocessen is. Tuurlijk soms moet je iets doen wat je misschien iets minder leuk vind maar die mag niet 80% van de tijd zo zijn. En mocht je nog niet zo goed weten wat je wel of niet leuk vindt? Kies dan iets waar je goed in bent. Dingen waar je goed in bent pik je over het algemeen veel makkelijker op waardoor het meestal vanzelf een stuk leuker wordt.

Wat wil je graag nog leren?

Naast dat je op je stage een leuke tijd wilt hebben is het natuurlijk ook een periode waarin je dingen wilt leren. In de praktijk gaat het er toch iets anders aan toe dan dat je tijdens de lessen op school hebt geleerd. Je stage is dus de ultieme kans op alles uit te testen maar ook om dingen te leren. Stel voor jezelf daarom een aantal doelen op. Wat heb je bijvoorbeeld gemist tijdens de lessen op school en waarvan denk jij dat je het nog nodig zult gaan hebben in de toekomst. Deze doelstellingen kun je gebruiken als selecteringscriteria voor je stages.

Vacatures bekijken en vergelijken

De volgende stage is natuurlijk vacatures gaan zoeken, bekijken en vergelijken. Vooral het vergelijken is weer een heel belangrijk onderdeel. Ga niet meteen voor de eerste en de beste vacature. Als je, je er even in verdiept heb je een veel beter beeld over wat er allemaal wordt aangeboden qua stage. Ga dan stages wegstrepen waarvan jij denkt dat ze niet bij jou passen. Hoe 3 tot 5 vacatures over en stuur een sollicitatiebrief eruit. Benieuwd waar je vacatures kan vinden? Als je in Amsterdam woont is bijvoorbeeld een uitzendbureau in Amsterdam een heel goed idee. Deze weten precies welke vacatures er op dat moment zijn en helpen je graag op weg. Ben je op zoek naar echte vacatures uit het werkveld? Kijk dan eens op de website van Binck.