safaritent

Hoe overleef je de winter als koukleum

Ieder jaar vertrekt half Nederland weer naar de wintersport. Lekker skiën en afsluiten met de apres ski is voor veel mensen de manier om de wintervakantie te besteden. En het is natuurlijk op papier ook geweldig, lekker de hele dag buiten tussen de prachtige bergen, en je doet ook nog eens een leuke en gezonde activiteit. Allemaal geweldig natuurlijk, maar je moet niet vergeten dat het buiten dus ijs en ijskoud is! Dus waarom zou je in de winter niet lekker naar de zon vertrekken? Speciaal voor de koukleumen dus een hoop leuke en praktische tips voor het overleven van de winter!

Ga voor dons

Iedereen kent wel iemand die altijd aan het zeuren is over de kou. Of het nou een vriend, collega of familielid is, deze persoon heeft het werkelijk waar altijd koud. En toevallig zijn het juist deze mensen die vaak geen benul hebben over wat wel en wat niet een geschikte winterjas is. Bij vrieskou draag je vanzelfsprekend niet een spijkerjack, maar toch zie je het vaak gebeuren. Zorg dus dat je investeert in een goede gevoerde winterjas, en deze mag best wel iets meer kosten dan je gewend bent. Een geode winterjas is namelijk gevoerd met dons, en dit betekent dat de prijs vaak wat hoger ligt, echter is een lekker donsjack onmisbaar voor de echte koukleum.

Op naar de zon

Zoals ik eerder al zei vertrekken de meeste mensen naar de alpen of iets dergelijks, maar je kan natuurlijk ook lekker naar de zon vertrekken. Op het gehele zuidelijk halfrond is het tenslotte gewoon zomer! Niks geen kou daar en de tarieven zijn meestal ook nog eens een stuk gunstiger dan in het hoofdseizoen. Ga dus eens kijken naar leuke opties, zo zijn er tegenwoordig ook een hoop campings waar je niet meer je eigen tentje mee hoeft maar bijvoorbeeld zo kan intrekken in een luxe safaritent.

Vermijd die winterdip

Een winterdip kan ontzettend vervelend zijn, je voelt je moe en futloos en hebt daardoor dus minder energie en aandacht voor bijvoorbeeld je werk. Vaak is de oorzaak van een winterdip een gebrek aan zon. De dagen zijn immers een stuk korter in de winter en het weer wordt er ook niet beter op. Het kan daarom zeker een goed idee zijn om in de winter geregeld lekker naar de zonnebank te gaan. Zo krijg je toch je vitamine D binnen en zit je een stuk lekkerder in je vel.