outplacementtraject

Personeel ontslaan door een reorganisatie? Bied ze outplacement

Als ondernemer ben je je ongetwijfeld bewust van het belang van je trouwe personeel. Desondanks kan het op een gegeven moment gebeuren dat je een aantal van je medewerkers door omstandigheden moet ontslaan, zelfs al hebben ze een vast contract. Deze omstandigheden kunnen bijvoorbeeld gevormd worden door een reorganisatie, een fusie of een inkrimping. Ontslag kan ook het gevolg zijn van ondermaats presteren of een verstoorde arbeidsrelatie. Hoe het ook zij, als werkgever doe je er goed aan dit ontslagen personeel een traject aan te bieden bij een outplacementbureau. Hieronder lees je waarom je daar goed aan doet; daarna lees je meer over waar zo’n bureau aan moet voldoen.

outplacementtraject

Goede redenen om ontslagen medewerkers outplacement te bieden

Wanneer je je persoon ontslaat om een van de hierboven genoemde redenen, dan is het om deze redenen goed ze outplacement te bieden:

  • Door outplacement aan te bieden bij een professioneel outplacementbureau toon je goed werkgeverschap. Hierdoor blijft jouw organisatie aantrekkelijk om voor te werken.
  • Door je personeel dit aan te bieden blijven de verstandhoudingen waarschijnlijk goed. Je voorkomt hiermee conflictsituaties.
  • Ontslagen personeel zal vermoedelijk toch positief over jou en je bedrijf blijven praten. 

Kies een outplacementbureau met deze kenmerken

Om je personeel een outplacementtraject te kunnen aanbieden zul je op zoek moeten naar een outplacementbureau. Bij voorkeur kies je een bureau om mee in zee te gaan met de volgende kenmerken:

  • Een bureau dat op maat samengestelde programma’s aanbiedt voor je medewerkers, zodat iedereen er ook echt iets aan heeft.
  • Een bureau dat zich op een objectieve manier manifesteert, en dus geen partij kiest voor de werkgever of de werknemer.
  • Een bureau dat er een toegankelijke en betrokken werkwijze op nahoudt.
  • Een bureau dat professionele loopbaancoaches in dienst heeft.

Geef een reactie