Sam.nl

Op zoek naar een beroepsvereniging uitvoerders in het publieke sociaal domein?

Bent u op zoek naar een beroepsvereniging uitvoerders in het publieke sociaal domein? Dan bent u aan het juiste adres. In dit artikel bespreken we kort welke werkzaamheden de beroepsvereniging in het publieke sociaal domein uitvoeren. Daarnaast wordt er stilgestaan bij een beroepsvereniging genaamd Sam.nl . Wilt u meer weten te komen over deze sector? Blijf dan gerust verder lezen.

Wat is een beroepsvereniging?

Een beroepsvereniging is een verenging/organisatie van personen die hetzelfde beroep uitoefenen en gezamenlijk opkomen voor hun belangen, beter bekend als een branchevereniging.

In dit artikel wordt om een beroepsvereniging gesproken op het gebied van het sociaal domein. Denk hierbij aan diverse belanggroepen zoals: schuldhulpverlening, Wmo en jeugdzorg.

Schuldhulpverlening houdt zich voornamelijk bezig met mensen in de schuldsanering. Dit zijn mensen die schulden hebben en hebben de hulp van de overheid nodig.

Wmo staat voor De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Wmo regelt hulp en ondersteuning voor burgers, zodat zij zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen wonen en deel kunnen blijven nemen aan de maatschappij.

Jeugdzorg is een instantie voor jongeren die problemen hebben op sociaal gebied. Jongeren die geen huis meer hebben, criminele pad op zijn gegaan en allerlei andere illegale dingen hebben gedaan, krijgen een huis en worden daar opgeleid.

Wat biedt Sam.nl aan?

Sam, oftewel Sam beroepsvereniging uitvoerders in het sociale domein ondersteunt uitvoerders in werk en inkomen, schuldhulpverlening, Wmo en jeugdzorg.

Dat doen ze met een breed aanbod aan bijeenkomsten zoals: het beschikbaar stellen van wetenschappelijke kennis. Daarnaast komt Sam op voor de belangen en maakt die kenbaar bij bestuurders, politici en in de media.

Ben je benieuwd naar het aanbod? Bekijk dan de website van Sam en laat je inspireren!