Nooit meer een miskoop met deze tips!

Ken je dat? In dit winkel of online kom je het perfect paar schoenen tegen. Deze moet je gewoon hebben, zonder dit paar is jouw kledingkast niet compleet! Toch blijkt bij thuiskomst dat deze schoenen toch niet zo perfect zijn als je in eerste instantie dacht. Ze zitten toch net iets te krap of lopen achteraf gezien een stuk minder fijn. Zonde, niet alleen van die schoenen maar ook voor je portemonnee. In dit blog daarom een aantal zeer waardevolle tips waardoor jij nooit meer de verkeerde schoenen koopt.

De ene maat is de ander niet

Ondanks dat alle schoenen in theorie dezelfde maatlabel hebben kan dit in de praktijk toch nog wel eens anders uitpakken. De ene maat 39 is de ander niet. Hoe dit komt? Dat kan met verschillende factoren te maken hebben zoals de vorm van de schoen, het materiaal of het model zelf. Ook hebben de rondingen van je voet hier enige invloed op. Ook al ben je vrij zeker van je maat, zorg altijd dat je de schoen past. En passen doe je uiteraard niet door ze alleen maar aan te trekken terwijl je zit. Schoenen pas je het beste door er op te lopen, te springen en waar kan zelfs een stukje te rennen. Nu horen we je denken rennen, het zijn toch geen hardloopschoenen? Nee waarschijnlijk niet inderdaad maar door een stukje te rennen komt je voet een heel klein stukje naar voren. Op het moment dat je tenen dan tegen de neus aanstoten weet je dat deze schoen eigenlijk net iets te klein zijn voor het mooie. Schuif je voet juist ontzettend? Dan zijn je schoenen een maatje te groot en kan je dus beter voor een andere maat gaan.

Pas schoenen het liefst eind van de dag

Onze voeten zetten naarmate de dag vordert iets uit. Dit komt onder andere door beweging. Onze voeten worden warmer en ook de zwaartekracht helpt hier een handje bij. Eind van de dag zullen je voeten dus iets meer opgezet zijn dan aan het begin van de dag. Als je schoenen aan het begin van de dag past kan het dus zomaar zijn dat ze prima zitten maar als je ze aan het eind van de dag past zitten ze misschien wel iets te krap. En niemand heeft zin in zere voeten na een lange dag werken toch?

Ga voor kwaliteit

Ook de kwaliteit van een schoen kan er voor zorgen dat het een miskoop wordt. Goedkope schoenen zijn over het algemeen gemaakt van goedkoop materiaal. Goedkoop materiaal is alles behalve fijn voor je voeten. Het voelt hard aan, buigt niet mee en is niet ademend. Op deze manier zullen deze schoenen eigenlijk nooit echt fijn aanvoelen aan je voeten. Schoenen van een goede kwaliteit doen dit wel. Voor deze schoenen wordt voornamelijk natuurlijk materiaal gebruikt zoals leer zoals bij Nubikk schoenen bijvoorbeeld. Leer is stevig maar toch buigzaam en zeer ademend. Op deze manier creëer je comfort voor je voeten waar ze je erg dankbaar voor willen zijn. Ben je op zoek naar schoenen van goede kwaliteit? Neem dan eens een kijkje bij de Nubikk dames en heren collectie. Van deze koop zul je in ieder geval geen spijt krijgen.