lg-telefoon

Keuzestress: welke telefoon past bij mij?

Mag jij binnenkort een nieuwe telefoon uitkiezen omdat je abonnement is verlopen of omdat je gewoon toe ben aan een nieuwe telefoon? Maar heb je geen flauw idee welke telefoon je moet kiezen? Er is tegenwoordig zo’n groot aanbod wat smartphones betreft dat we begrijpen dat het kiezen van een telefoon best lastig kan zijn. Want wat is nou bijvoorbeeld het verschil tussen een samsung en een lg telefoon? En waarom draait een iphone weer op een ander besturingssysteem? Zoveel dingen om te overwegen bij het kiezen van een nieuwe telefoon maar waar begin je?

Waar wil je, je telefoon allemaal voor gebruiken?

Het is goed om jezelf af te vragen waar je, je telefoon allemaal voor wilt gebruiken. Ieder mens is anders en heeft andere interesses, zo ook wat je telefoon begrijpt. De ene wil een telefoon graag gebruiken om alleen te bellen, een ander wil zijn telefoon juist voor zakelijke doeleinde gebruiken en weer een ander wil het liefst de hele dag films kijken en/of games spelen. Daarom is het goed om jezelf eerst af te vragen wat je met je telefoon wilt doen.

Wat wil je aan je telefoon uitgeven?

We zeiden het net al even, er is op de markt zo’n groot aanbod aan telefoons dat je door de bomen soms het best niet meer ziet. Maar naast het soort telefoon kan de prijs ook nog behoorlijk verschillen. Zo betaal je voor de ene telefoon namelijk voor de ene telefoon 100 euro en voor de andere telefoon 600 euro. Heeft dit met de kwaliteit te maken of betaal je gewoon zoveel omdat het van een bepaald merk is? Eigenlijk heeft het met beide en nog veel meer te maken. In China produceren ze bijvoorbeeld heel goedkoop producten. Daarom kunnen ze de kostprijs veel lager leggen. Heb jij een telefoon met onderdelen uit China? Dan kan het zijn dat je voor deze telefoon minder hoeft te betalen. Daarnaast bestaan er natuurlijk ook nog verschillende modellen. Zo heb je bijvoorbeeld een lg telefoon die twee jaar geleden op de markt is gebracht en een lg telefoon die onlangs op de markt is gebracht. De prijs van het model dat twee jaar geleden op de markt is gebracht ligt voor lager omdat dit een ouder model is met oudere technologie. Dit hoeft niet te betekenen dat hij die het minder goed doet maar wel dat je minder nieuwe technologische snufjes tot je beschikking hebt.

Als je deze vragen voor jezelf kunt beantwoorden heb je in ieder geval al een beter idee waar je naar op zoek moet. Welke mobiel uiteindelijk het paste bij jou past hangt natuurlijk altijd nog af van jouw wensen en behoeftes.