laptop samenstellen

Tips voor de beginnende graphic designer

Graphic designers zijn tegenwoordig zeer gewild, nog nooit heeft image zo een belangrijke rol gespeeld voor bedrijven als nu. En naast dat er veel vraag naar is, is het ook nog eens een geweldig leuk beroep. Je kan je creatieve geest de vrije loop laten in je eigen projecten, maar vaak ook in dat van potentiele klanten. Echter zal je om goed aan de slag te kunnen wel moeten investeren in een aantal essentiële zaken. Sommige van deze dingen, zoals bijvoorbeeld een goede laptop, liggen aan de prijzige kant, maar zullen je ontzettend van pas komen tijdens je werk. Voor de echte beginners heb ik de meest belangrijke zaken op een rijtje gezet, lees dus snel verder om erachter te komen wat je wel en niet nodig hebt als graphic designer.

Begin met een laptop

Als je net begint kan je het beste investeren in een goede laptop. Aangezien je veel aan de slag zal gaan met photoshop en andere adobe programma’s is een i7 processor zeker aan te raden. Zo kan je moeiteloos meerdere programma’s draaien naast elkaar. Ook is je videokaart van belang, hoe krachtiger hoe beter. Deze specificaties drijven de prijs echter wel sterk omhoog. Al helemaal als je kijkt naar Apple producten. Een handige tip is om te kijken naar game laptops, deze hebben vaak de gewenst specificaties, terwijl ze in prijs vaak lager uitkomen dan de meer zakelijke laptops met dezelfde specificaties. Ook zijn er bijvoorbeeld sites waar je zelf kan kiezen hoe je de laptop samenstellen wilt.

Tekentablet

Een goede toevoeging op je laptop is een degelijke tekentablet. Deze maakt het zeer gemakkelijk om bijvoorbeeld eigen illustraties te maken voor een infographic. Ook hoef je niet te klooien met scans van tekeningen aangezien ze direct digitaal zijn. Verder zijn er inmiddels waanzinnig goede programma’s beschikbaar waarmee je een flink scala aan penseel opties tot je beschikking hebt. Het is niet perse onmisbaar voor de beginner, maar een tekentablet is de meest logische uitbreiding wanneer je net een stapje verder wil.

Wel of niet betalen voor je software

Het wel of niet illegaal downloaden van je bewerkingssoftware blijft een discussie punt. Vaak hoor ik beginners zeggen dat ze ergens een download hebben gevonden en dat het prima werkt. Toch raad ik het illegaal downloaden van software ten alle tijden af. Je hebt met adobe programma’s bijvoorbeeld niet de cloud en update ondersteuning en vaak werken de programma’s hierdoor niet optimaal. Ja het is dure software, maar het is onmisbaar en zeer zeker de investering waard.