Computer IT

Kom meer te weten over IT

Veel mensen weten niet eens wat IT betekent. IT staat voor informatietechnologie. Telecommunicatie, computers en informatiesystemen zijn onlosmakelijk verbonden met IT. In Nederland wordt IT ook wel ICT genoemd. ICT staat voor informatie- en communicatietechnologie. In deze blog gaan het het hebben over IT. Ook gaan we het hebben over IT service management. 

Bekende bedrijven in de IT branche

Toen internet opkwam, toen groeide de vraag naar IT’ers explosief. Sinds 2007 is de vraag naar IT’ers weer wat afgenomen omdat de diensten relatief duur werden. Een van de bekendste namen in de IT branche is Microsoft. Microsoft is bekend van software systemen en -producten. Bekende merken op het gebied van hardwaresystemen zijn ondernemingen als Apple, IBm, AMD, en Microsystems. 

IT service management

Wat is IT service management? Door middel van processen de werkwijze van IT-beheer aansturen. Waar kun je dan aan denken? Je kunt dan denken aan processen of procedures die een organisatie helpen te beheren, plannen en implementeren van verschillende IT services.

Opgeleid worden voor een een baan in de IT

Het is lang niet voor iedereen weggelegd om te werken in de IT branche. Je bent pas een volwaardig IT’er als je een opleiding hebt gevolgd op het HBO of op de universiteit. De ene HBO opleiding is de andere niet. Een IT opleiding volgen is niet gemakkelijk, maar als je er veel affiniteit mee hebt, dan moet het vast lukken. 

Banen in de IT branche

Als je een mooie opleiding op zak hebt, dan wil je natuurlijk niets liever dan een mooie baan in de IT branche. Maar aan wat voor soort baan kun je dan denken? Bij veel grote bedrijven kun je vaak terecht voor de functie medewerker IT of medewerker beheer IT. Het is ook mogelijk om IT-beheerder te worden. Als je gelijk meer verantwoordelijkheid wilt kun je ook als netwerkbeheerder aan de slag. 

Branche die nooit stil staat

In de IT branche zijn er telkens weer nieuwe ontwikkelingen. Als je actief bent in de IT branche dan sta je elke dag weer voor nieuwe uitdagingen. Dat maakt het juist zo’n interessante branche om in te werken. Bekijk de website van RfCSI als je meer wilt te weten wilt komen over IT.