ondernemer

Hoe houd je je bedrijf overeind in onzekere tijden?

Het kan voorkomen dat je als bedrijf in zwaar weer verkeert. Dit kan door een landelijke crisis komen zoals de corona crisis die momenteel heerst. Het is belangrijk om toch positief te blijven in moeilijke tijden. Het kan zijn dat je onderneming zwaar is getroffen en minder klanten heeft. Wat moet je doen als bedrijf om overeind te blijven in moeilijke tijden? In dit artikel worden een aantal tips gegeven voor ondernemers. 

Subsidie aanvragen

Het kan zijn dat je bedrijf in zwaar verkeert. Het is dan mogelijk om subsidie aan te vragen. 

De overheid trekt vele miljarden uit om bedrijven te ondersteunen in deze moeilijke tijd. Dit doet de overheid om ervoor te zorgen dat bedrijven overleven in deze zware tijd. Het is dus vaak mogelijk om als bedrijf een soort van subsidie aan te vragen. Ben je op zoek naar fondsenwerving? Klik dan op de link.

Contact met relaties warm houden

Ondanks dat je thuis moet werken of een beperkt aantal klanten/leveranciers over de vloer kan hebben, is het belangrijk om de klanten/leveranciers een warm hart toe te dragen. Bel dus eens naar je leveranciers of stuur een mailtje met de vraag hoe het gaat. Het is belangrijk om je klanten, prospects en leveranciers te laten weten dat je aan ze denkt. Post regelmatig iets op Facebook of Instagram en reageer onder posts van klanten, prospects en leveranciers. 

Tijd investeren

Misschien lukt het in tijden van crisis niet, om meer geld te investeren in je onderneming dan je zou willen. Wel is het mogelijk om keihard te werken voor je doelen. Investeer dus meer tijd dan normaal en wees vooral creatief. Is jouw bedrijf gespecialiseerd in coaching? Het is dan misschien mogelijk om de coaching te laten verlopen via Skype of e-learning. 

Blijf positief

Het is belangrijk om in oplossingen te blijven denken. Aan negativiteit heb je niks. Het is dus belangrijk dat je samen met je collega’s de moed erin houdt. Als het niet lukt om te overleggen op kantoor, dan is het vaak mogelijk om een skype vergadering te houden met je collega’s.