Het ultieme bedrijfsfeest organiseren

Ben jij verantwoordelijk voor het volgende bedrijfsfeest? Dan is het slim om je goed voor te bereiden en te kijken welke zaken er allemaal komen kijken bij het organiseren van zo’n feest. In deze blog geven we je een aantal tips hoe je dit het beste kan aanpakken en geven we je nog een aantal leuke inspirerende voorbeelden mee. Na het lezen van deze blog ben jij helemaal klaar om het bedrijfsfeest te organiseren.

Maak een plan

Het eerste waar je mee bezig zou moeten zijn is het maken van een plan. Het plan hoeft niet persé uitgebreid te zijn maar vooral concreet. Bij het organiseren van een feest komen verschillende belangen kijken en daarom is het slim om dit op te nemen in een plan. In dit plan zet je bijvoorbeeld neer welke spullen er nodig zijn, wie waar verantwoordelijk voor is en hoe het feest uiteindelijk moet verlopen. Ook het thema van het feest is hierin goed om op te nemen. Daarnaast is het slim om een begroting te maken qua kosten.

Huren of kopen

Wanneer je een bedrijfsfeest organiseert wil je natuurlijk ook op de centen letten. Daarom adviseren wij altijd om zoveel mogelijk te huren. Het huren van spullen zorgt ervoor dat je minder grote kosten maakt. Daarnaast is het leuk om elk feest weer een andere thema te gebruiken. Iets wat bijvoorbeeld niet kan ontbreken bij je feest is een mobiele bar. Je kan er zelf voor kiezen om een mobiele cocktailbar te huren. Een mobiele bar zorgt voor een extra toevoeging op je bedrijfsfeest. Een mobiele bar kan je vaak in allerlei verschillende stijlen huren, zodat het perfect op jullie bedrijfsfeest past. Naast het huren van spullen kan je bijvoorbeeld gebruikersitems beter kopen (denk aan bekertjes, borden, bestek, en/of items die je de volgende keer altijd weer kan hergebruiken).

Betrek het personeel

Vaak is een bedrijfsfeest pas echt een bedrijfsfeest wanneer je het personeel een aantal taken laat uitvoeren en hun eigen ideeën laat inbrengen. Je hoeft deze mensen niet direct verantwoordelijk te stellen maar je kan ze wel een aantal opdrachten geven. Denk bijvoorbeeld aan het thema, wat wordt het thema en welke spullen horen hierbij? Men kan ook vragen insturen voor bijvoorbeeld een quiz. Personeelsleden weten natuurlijk het beste welke vragen er terug moeten komen in de quiz. Hiermee zorg je ervoor dat het echt een ‘persoonlijk’ feest wordt van het bedrijf en niet een feest die alleen maar georganiseerd is door mensen van buitenaf. 

Geef een reactie