Het belang van goede mondkapjes op de werkvloer

Tijdens het werk is het belangrijk om beschermd te zijn tegen corona. Je komt namelijk vaak in contact met andere medewerkers of spullen van hun. Daarom kiezen steeds meer bedrijven voor hun eigen mondkapjes. Dit geeft niet alleen herkenbaarheid maar is ook nog  functioneel. Je kunt mondkapjes met print online kopen bij vele webshops. Er is voor iedereen wat wils. En een mondkapje is een echt fashion item aan het worden. Dus zorg dat het matcht met je outfit.

Mondkapjes met een hoge kwaliteit

Nobraa ffp3 maskers bestellen doe je bij ons in de webshop. Naast het mooie design hebben ze ook nog een hoge functionaliteit. Deze maskers hebben een nog beter filter waardoor ze nog beter het corona virus buiten kunnen houden. Daarnaast nemen de meeste bedrijven extra voorzorgsmaatregelen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het spatscherm tussen werkplekken. Of eenrichtingsverkeer op de werkvloer zodat je zo min mogelijk met elkaar in aanraking komt. Maar daarnaast werken sommige mensen ook vanuit huis. En vaak is er op verschillende plekken in het gebouw een desinfectie dispenser. Alles om te voorkomen dat personeel besmet raakt. Want het kan zomaar zijn dat je bedrijf door een grote uitbraak gesloten wordt. Of dat je met veel werk gaat achterlopen door ziekte van medewerkers.

Corona en ventilatie maatregelen

Tijdens de corona crisis is wel duidelijk geworden dat een goede ventilatie van levensbelang is. Daarom schaffen veel bedrijven bijvoorbeeld een luchtreiniger aan. Deze zorgt ervoor dat de luchtvochtigheid op de goede normen is. Dit is ongeveer 40-60 %. Echter kan een expert ook een ander advies geven op basis van het pand. Zij zijn hierin gespecialiseerd en denken ook mee hoe ze dit zo goedkoop mogelijk kunnen houden. Echter is het de investering wel waard omdat je voorkomt dat medewerkers ziek thuis gaan zitten. Daarnaast zou je ook veel planten kunnen plaatsen. Afhankelijk van de ruimte die je hebt kan dit de luchtvochtigheid verbeteren. Ook buiten werktijden dien je de ruimtes te ventileren. Dit zorgt ervoor dat je met een minimale verbetering de luchtvochtigheid goed houd.

Wat te doen bij een besmetting?

Wanneer een medewerker positief wordt getest op het coronavirus is het belangrijk om de mensen die met hem of haar in contact geweest zijn te informeren. Zij kunnen dan vervolgens ook in korte tijd terecht voor een corona test. Let wel op dat de incubatietijd 4- 12 dagen kan bedragen. Om te voorkomen dat er een grote uitbraak komt doe je er verstandig aan de medewerkers zoveel mogelijk thuis te laten werken. Dit is een maatregel die je altijd kunt gebruiken maar het is maar nodig tot de test uitslag er is. Ook is het verstandig om de werkplek goed te laten reinigen van de positief geteste. Dit voorkomt dat andere mensen ook besmet raken. Immers wordt bij long COVID vaak gezocht naar een flexwerker. Deze zal dan ook aan een hygi├źnische werkplek moeten kunnen werken.

Geef een reactie