Handige SEO tips om je blog beter vindbaar te maken

Wellicht ben je in het bezit van een blog, maar weet je niet zo goed hoe je je blogartikelen kunt optimaliseren voor zoekmachines. Of misschien ben je van plan om een blog aan je website toe te voegen, maar ben je er niet zeker van hoe je hiermee het best van start kunt gaan. In beide gevallen is het handig om je van tevoren eens goed in te lezen over zoekmachine optimalisatie. In dit artikelen geven we je alvast een aantal handige tips.

Meer over internet marketing en online marketing?

Gebruik relevante zoekwoorden

Zoek van tevoren uit op welke keywords mensen zoeken in de zoekmachines. Er bestaan bepaalde websites waarop je dit makkelijk kunt vinden. Verwerk deze woorden slim in de titel van je blog en ook in de rest van de tekst. Het is zelfs handig om deze woorden te gebruiken voor de omschrijvingen en namen van afbeeldingen. Je kunt ook nadat je een artikel schrijft een keyword analyse doen, zodat je vervolgens deze keywords nog toe kunt voegen aan de tekst.

Kies de juiste anchors en zorg voor zoveel mogelijk backlinks

Zorg ervoor dat je relevante zoekwoorden in gelinkte tekst stopt. Het is overigens van belang dat je regelt dat zoveel mogelijk links naar jouw website verwijzen. Op die manier word je ‘populairder’ in Google en zul je hoger in de zoekresultaten komen te staan. Er bestaan verschillende websites waarop je backlinks kunt ruilen en je kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld gastblogs toe te staan op je website. De schrijvers van zo’n blog refereren vaak op hun eigen website naar die blog, wat voor jou erg nuttig kan zijn.

Is dit iets waar je graag mee aan de slag zou willen, maar kan je er wel wat hulp bij gebruiken? Dan is een cursus seo misschien geschikt. Klik hier voor meer informatie over zo’n cursus en schrijf je vandaag nog in!