Bordestrap

Gebruiksvriendelijke bordestrap

De term bordestrap wordt niet vaak gebruikt in Nederland. In de volksmond wordt vaak het woord trap gebruikt. Ook worden de begrippen ‘trap’ en ‘ladder’ vaak door elkaar gehaald. Beiden worden dan ook gebruikt voor dezelfde doeleinden. Het grote verschil zit vooral in de maximaal te overbruggen hoogte. Een ladder wordt gebruikt om grotere hoogteverschillen te overbruggen. Een bordestrap wordt gebruikt voor de kleinere hoogteverschillen. Daarnaast heeft een bordestrap een klein plateau. Dit plateau is gemaakt om stabiliteit op de bovenste trede te garanderen, je kan dus met beide voeten op het plateau staan. 

Bordestrap

Waarvoor kan ik mijn bordestrap gebruiken?

Als je overweegt om een bordestrap aan te schaffen is het allereerst belangrijk om voor jezelf te bedenken waarvoor je de trap wilt gebruiken. Er zijn namelijk veel verschillende formaten verkrijgbaar. Als je je gebruiksdoeleinden vastgesteld hebt is deze keuze een stuk eenvoudiger te maken. Je kan deze trap bijvoorbeeld gebruiken bij het wassen van ramen en het schilderen van kozijnen. Daarnaast kun je de trap ook gebruiken voor het  snoeien van bomen en hagen. Door het plateau zul je een stuk steviger staan, zo kun je deze werkzaamheden veiliger en nauwkeuriger uitvoeren. 

Bordestrap

Hoe berg ik mijn strap op?

Als je de trap gekozen hebt die het best bij jou past, kun je deze gaan gebruiken. Het is het na het gebruik wel tijd om de trap op te bergen. Dit kan op verschillende plaatsen in huis. Zo kun je je bordestrap in elkaar klappen en gemakkelijk in je garage opbergen. Als je geen garage hebt kun je de trap in een tuinhuis plaatsen. Het wordt echter afgeraden om de trap onbedekt buiten te laten staan.