Ga aan de slag met steigerhout!

Steigerhout is de laatste jaren steeds populairdere aan het worden! Vooral de planken van steigerhout zijn enorm in trek en zijn hier vele unieke creaties mee te maken. Zo zou je tuinmeubels van steigerhout kunnen bestellen, maar kun je ook zelf aan de slag met het maken van je eigen loungeset, eettafel of ander meubel! Steigerhout beschikt over een unieke, robuuste uitstraling en past de houtsoort in elk interieur. In dit blog zullen we je er meer over vertellen!

De voordelen van steigerhout

Steeds meer mensen kiezen tegenwoordig voor steigerhout in huis of in de tuin, maar waarom eigenlijk? Steigerhout kent vele voordelen. Een eerste voordeel is dat het steigerhout enorm duurzaam en voordelig is. 

Het steigerhout is afkomstig van snelgroeiende naaldbomen. Door het feit dat de bomen snel groeien, is het dus ook mogelijk om snel en genoeg steigerhout te verzamelen. Het vurenhout is enorm stevig, waardoor je het vervolgens overal voor kunt gebruiken.

De naam steigerhout is ontstaan doordat bouwbedrijven het vurenhout gebruikte voor de steigers. Na de afbouw werd het hout voorheen afgebrand, maar weten houtbewerkingsbedrijven er tegenwoordig veel mee te creëren. 

Een ander voordeel van het hout is dat steigerhout geen tot weinig splinters heeft. De houtsoort is daardoor kindvriendelijk en in ieder soort huishouden toe te passen! Na de plaatsing heeft het hout zeer weinig onderhoud nodig en zie je het op den duur op een natuurlijke manier vergelijken, wat zal zorgen voor een natuurlijke uitstraling in huis of in de tuin!

Inspiratie voor jouw interieur

Zelf aan de slag met steigerhout? Er is erg veel mogelijk om een persoonlijke tint terug te laten komen in je interieur. Zo kun je natuurlijk kiezen voor een meubel in huis, maar kun je ook wanddecoratie creëren dat gemaakt is van steigerhout. We geven je graag wat inspiratie!

Eettafel van steigerhout

Je zou bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een eettafel van steigerhout. De eettafel van steigerhout staat als een ware eye-catcher in huis en zorgt het bovendien voor een unieke tint!

Een kast van steigerhout voor al je planten

Wil je een unieke plek in huis creëren voor verschillende foto’s of juist je planten? Dan is het leuk om een kast te maken van steigerhout! Geheel naar jouw eigen wens kun je bijvoorbeeld een vakkenkast maken van steigerhout!

Je eigen tv-meubel van steigerhout 

Ook een TV-meubel is een erg geliefd meubel gemaakt van steigerhout. Een unieke look, een handige kast voor bij de TV en is het een voordeel dat je alles op maat kunt maken.

Geef een reactie