Een zakelijke desktop kopen? Hier moet je op letten

Ben je op zoek naar een zakelijke desktop voor op kantoor? Of wil je graag een thuiswerkplek inrichten en heb je daarvoor een nieuwe computer nodig? Een zakelijke desktop pc vraagt om andere eisen dan een privé computer. Een goede beveiliging, duurzaamheid, beheermogelijkheden en de technische levensduur zijn bijvoorbeeld zaken waar je goed op moet letten. In deze blog leggen we uit welke kwaliteiten jouw computer minimaal nodig heeft en wat deze kwaliteiten precies inhouden. 

 

Het hart van de computer: de processor 

Een processor is het kloppend hart van iedere computer. Dit wordt ook wel eens CPU genoemd. De processor bepaald de snelheid van de computer en dat is natuurlijk erg belangrijk als je aan het werk gaat. Welke processor jij nodig hebt hangt af van de werkzaamheden die je zal gaan uitvoeren. Voor copywriters of mensen die standaard kantoorwerkzaamheden uitvoeren zoals internetten en mailen is iedere processor geschikt. Heb jij een creatief beroep zoals designer of ben je veel bezig met video content? Dan heb je minimaal een AMD Ryzen 5 of Intelcore i5 of hoger nodig. 

 

Hoeveel geheugen heb ik nodig?

Tegenwoordig werken heel veel bedrijven in the cloud. Het voordeel hiervan is dat er minder werkgeheugen nodig is op de computer zelf. Ook hier vraagt ieder beroep weer om andere eisen. Iemand die basis kantoorwerkzaamheden uitvoert zal al genoeg hebben aan een desktop met 4GB werkgeheugen. Wanneer je zware programma’s op de computer draait zoals fotobewerking zal je aan het dubbele moeten denken, namelijk 8 GB. Video bewerking vraagt om zoveel geheugen mogelijk. De beste optie voor deze vraag is minimaal 16 GB RAM geheugen. Wanneer je kiest voor een computer met te weinig geheugen zal dit een grote impact hebben op de snelheid. Dit zal zich uitmonden in frustratie waardoor jij wellicht minder plezier in je werk zal ervaren. 

 

Videokaart

De videokaart zorgt ervoor hoe gedetailleerd het beeld zal zijn op jouw monitor. De kwaliteit van de videokaart die jij nodig hebt hangt dus ook af van welke monitor je gebruikt. Hoe hoger de kwaliteit van de videokaart hoe sneller de desktop zal werken. Als je weer veel vraagt van je desktop doordat je met zware programma’s werkt heb je weer een sterke variant nodig. Bij foto- en videobewerking zal je een videokaart nodig hebben met minimaal 4GB geheugen. 

 

Besturingssysteem 

Het besturingssysteem gaat gepaard met het soort desktop dat je koopt. Bijna op alle desktops is Windows standaard geïnstalleerd. Tenzij je kiest voor een Apple computer, dan werk je met IOS. 

 

Grote computer

Ga jij je thuiswerkplek inrichten? Of heb je te maken met een kantoorplek waar weinig ruimte is? Kies dan voor een mini desktop. Tegenwoordig evenaren deze mini desktops dezelfde kwaliteiten als gewone desktops en is dus een prima optie voor kleine werkruimtes. 

 

Aansluitingen computer

Tot slot zijn de aansluitingen die de desktop heeft erg belangrijk. Misschien wil je de computer wel eens aansluiten op een groter scherm. Dan heb je in de meeste gevallen een USB aansluiting nodig.