De scooter als optie voor woon- werkverkeer

Zoals veel Nederlanders ben ook ik genoodzaakt om deel te nemen aan de bezigheid die forensen heet. Vijf maal per week reis ik 20 kilometer heen naar mijn werk om daar na een dag van 8 uur lang weer dezelfde 20 kilometer terug te reizen. Deze 20 kilometer heb ik inmiddels al honderden keren afgelegd maar sinds dit jaar doe ik dat met een transportmiddel welke ik nooit eerder heb gebruikt, de scooter. 

Om bij het begin te beginnen, ik werk nu bijna 5 jaar voor dezelfde werkgever en alhoewel ik intern leuke stappen heb mogen maken is het pand waar ik werk nog steeds dezelfde als toen ik begon op 22 jarige leeftijd. Destijds was ik nog niet in het bezit van mijn rijbewijs dus wisselde ik openbaar vervoer af met de fiets afhankelijk van het weer. Toen ik na 2 jaar mijn rijbewijs haalde en opslag kreeg besloot ik een auto te schaffen en daarmee naar werk te gaan. Het fijne was dat mijn collega in dezelfde wijk woonde als ik waardoor ik met haar kon carpoolen. Dit was behalve geldbesparend ook reuze gezellig want we konden de hele reis gezellig praten over van alles en nog wat waardoor ook files onze stemming niet konden beïnvloeden.

Overstap naar scooter

Toen mijn collega ongeveer een jaar geleden besloot een carrière switch te maken was dat voor mij de gelegenheid om mijn transportmiddel te heroverwegen. In mijn eentje met de auto gaan betekende dat mijn reiskosten flink omhoog gingen daar waar ik eigenlijk het liefst geld wilde gaan sparen. De keuze voor de scooter was toen snel gemaakt. Een scooterverzekering is helemaal niet zo duur in vergelijking met die van een auto. Daarnaast is een scooter verzekeren dankzij verschillende websites een fluitje van een cent. Ik raad daarom iedereen aan om de scooter als transportmiddel te overwegen!

Geef een reactie