De bedrijfsvoering van een grote onderneming

Een groot bedrijf is op vele manieren te vergelijken met een log groot schip. Het is stabiel, sterk maar ook log en verandert niet snel van koers. Daarnaast zijn er vele mensen en machines nodig die naadloos moeten samenwerken om het schip draaiende te houden. Een groot bedrijf is dan ook heel anders dan een klein bedrijfje of freelancers. Deze hebben minder omzet maar ook minder kosten en zijn over het algemeen flexibeler. Daarom is de bedrijfsvoering van een groot bedrijf vaak een heel ander vak dan aan het hoofd staan van een klein bedrijf.

Ik heb zelf jarenlang aan het hoofd gestaan van een groot logistiekbedrijf dat lang geleden is opgericht door mijn vader. Ik heb daarom veel ervaring met de bedrijfsvoering van een grootindustrieel bedrijf en wil in dit artikel een aantal tips bespreken om de bedrijfsvoering goed en vlot te laten verlopen.

Vind goede managers

Soms worden er grapjes gemaakt over managers. Dat managers zelf lui zijn, niks doen en alleen aan de werknemers vertellen wat zij moeten doen. Maar niks is minder waar. Het aannemen van goede managers voor de afdelingen van een groot bedrijf is essentieel. Goede managers bouwen goede relaties met de werknemers, weten wat zelf uit te voeren en wat te delegeren en verbeteren de samenwerking onder het team. Een goede manager kan zijn goud waard zijn en daarom is het belangrijk niet zomaar de eerste de beste manager aan te nemen.

Onderhoud

Grote bedrijven in de industriële sector hebben over het algemeen veel machines en apparaten in gebruik. Het onderhoud van deze machines is ontzettend belangrijk ook al kost dit geld. Het onderhouden van machines is namelijk nog altijd goedkoper dan het vervangen van machines. Regelmatig een bedrijf inhuren voor een industriële reiniging is daarom ook van essentieel belang om het bedrijf goed draaiende te houden. Wij raden aan om dit toch minstens een keer in het kwartaal te doen.

Loslaten in plaats van micro-managen

Wanneer je werkt leider van een klein bedrijf of als freelancers is het aantrekkelijk om alles zelf te willen doen en overal controle over te houden. Dit is natuurlijk onmogelijk wanneer je de leider bent van een groot bedrijf met vele werknemers. Desondanks zie ik nog altijd bedrijfsleiders die micro-managen en overal de controle over proberen te houden. Dit is een verspilling van energie en zal de bedrijfsvoering uiteindelijk niet ten goede komen.