container huren

Onmisbaar bij een grote verbouwing

Wellicht denk je er al een tijdje over na om eens echt een grote verbouwing in of rondom het huis te doen. Soms uit moet het uit pure noodzaak, bij bijvoorbeeld houtrot, maar meestal willen we simpelweg gewoon wat nieuws. Een flinke verbouwing kan je immers compleet transformeren. Maar met een grote verbouwing komen ook grote verantwoordelijkheden om de hoek kijken. Ongelukken zitten in een klein hoekje en bij een grote verbouwing zijn er tientallen van deze hoekjes. Maar wees gerust, een voorbereid mens telt voor twee. Daarom hebben we een aantal onmisbare zaken op een rijtje gezet, zodat jij met een gerust hart kan beginnen.

Ken je eigen krachten

Een verbouwing is niet makkelijk, er komen een hoop technische zaken bij kijken die niet iedereen zomaar kan uitvoeren. Het is dus belangrijk om goed voor jezelf te bepalen wat je wel en niet kan. Ben je bijvoorbeeld zelf handig genoeg om de bedrading van een kamer te leggen? Dan kan je dat prima zelf doen en besteed je iets wat je niet kan uit. Durf je zelf bijvoorbeeld niet een nieuwe waterleiding aan te leggen dan is het een beter idee om een loodgieter daarvoor in te schakelen. Het kost wellicht wat meer, maar je kan er nu tenminste van op aan dat het goed gelegd is.

Maak een planning

Om de verbouwing soepel te laten verlopen is een planning bijna onmisbaar. Een goede planning per dag van de verbouwing geeft je namelijk een helder overzicht. Op deze manier bespaar je jezelf een hoop stress. Als je helemaal opgaat in je verbouwing wil je nog wel eens het een en ander vergeten. Als je van te voren duidelijk in je planning zet wanneer, wat en met wie je aan de slag gaat sta je je nooit meer voor verassingen.

Hou het veilig

Zoals eerder al gezegd: een ongeluk zit in een klein hoekje. Zorg er dus voor dat je werkplek logisch is ingericht. Laat dus geen puin of gereedschap op de grond slingeren. Een container huren kan een ontzettend goed idee zijn, aangezien je dan gemakkelijk meteen alle rotzooi op een plek kan gooien. Een hele container lijkt misschien wat veel, maar vergis je niet, je hebt altijd meer rotzooi dan je denkt. Verder is het belangrijk om de juiste werkkleding te hebben, bijvoorbeeld schoenen met versterkte neus en een bouwvakkershelm als je met zware spullen zoals steen werkt. Vergeet ook je oogbescherming niet, het is wellicht soms onhandig, maar je ogen zullen je dankbaar zijn!