colberts

Zo maak je de ochtend iets dragelijker

Vrijwel niemand is een uitgesproken ochtendmens, en terecht. Voor veel mensen is het ochtendritueel een stressvolle aangelegenheid. Alleen het wakker worden levert vaak al veel problemen op. Zo slaapt iedereen weleens compleet door alle wekkers heen, en in de winter is het ook nog eens een extra grote opgave om uit je lekker warme bed te kruipen. Dit alles kost je natuurlijk tijd, en tijd is schaars in de ochtend. Je werk wacht immers niet op je, dus haast is geboden. Snel wat ontbijten, iets uit de kast trekken en de deur uit. Onderweg kom je er natuurlijk achter dat je de helft bent vergeten, al met al een ontzettend stressvol begin van je dag. Gelukkig kan je met een paar simpele aanpassingen het geheel wat soepeler laten verlopen zodat stressvolle ochtenden verleden tijden zijn.

Wakker worden zoals het hoort

Van nature worden mensen wakker van de opkomende zon. In jouw donkere slaapkamer gebeurt dit natuurlijk niet en in de winter moet je vaak voor het licht op. Daarom is een wake up light een geweldige uitkomst. Deze wekkerlampen worden langzaam steeds feller waardoor je langzaam zal ontwaken. Er zit natuurlijk ook nog een geluidfunctie op voor de echt vaste slapers, maar zelfs met geluid merk je het verschil. Sinds ik zelf ben overgestapt op een wake up light kan ik niet meer zonder. Elke ochtend ontwaak je opnieuw rustig en uitgerust. Zeg je telefoon wekker dus gedag en doe jezelf een wake up light cadeau.

Bereid je voor

In de ochtend heb je meestal een tot anderhalf uur om je klaar te maken voor de dag. Dit klinkt vaak als meer tijd dan je daadwerkelijk hebt. Daarom is het een ontzettend goed idee om s ’avonds voor het slapen gaan je alvast een beetje voor te bereiden op de komende dag. Zo smeer ik zelf elke avond alvast mijn boterhammen voor lunch en zoek ik alvast een outfit uit en leg deze klaar. Zo heb je in de ochtend geen stressvolle keuze meer tussen je favoriete colberts en broeken om te dragen. En door je lunch alvast te maken kan je deze ook minder snel vergeten. Zo hoef je minder vaak geld uit te geven aan broodjes en dergelijke om de dag door te komen. Eigenlijk is het geheim van een stressloze ochtend simpelweg routine. Zorg er dus voor dat je een vast patroon ontwikkelt wat voor jou werkt. Het is even wennen, maar geloof me, een goede start van de dag maakt een wereld van verschil.