Carrière opties in de modewereld

De modewereld staat natuurlijk bekend als ontzettend kansrijk en vol glitter en glamour. Maar het kan ook een hele harde wereld zijn om in te werken. Desondanks zijn er vele jonge talentvolle mensen die er vol voor gaan om hier hun carrière te maken. Veel jonge mooie vrouwen denken ervoer na om model te worden maar er zijn natuurlijk nog heel veel andere fantastische carrière opties in de modewereld. Daarom bespreken we in dit artikel de leukste manieren en opties om aan de slag te gaan in mode.

Model

Zoals we al aangaven dromen vele jonge vrouwen met mooie gezichten ervan om succesvol model te worden. Maar er is natuurlijk gigantisch veel concurrentie en het kan er hard aan toe gaan. Een studente die ik ontmoette gaf ooit aan dat je ontzettend hard en snel kan worden afgewezen bij een casting op je uiterlijk. Wanneer je als model wilt werken is het dus belangrijk dat je een dikke huid hebt. Toch kun je zelfs las je niet het volgende supermodel bent prima als model ervaring op doen. Zo zijn er bijvoorbeeld Marie en Julie Reinders die hun ervaring als modellen gebruikten om hun eigen kledinglijn, Reinders, te lanceren. En dit brengt ons bij de volgende optie.

Ontwerper

Dit is natuurlijk de meest logische stap. Er zijn nog altijd jonge talentvolle ontwerpers die het groot maken in de modewereld. Tegelijkertijd is er ook hier veel concurrentie. Wanneer je als ontwerper wilt werken kun je het beste proberen al snel een eigen publiek op te bouwen via sociale media. Op deze manier heb je al snel nieuwe klanten en kun je jezelf profileren als ontwerper. 

Fotograaf

Dit is een ander fantastisch en belangrijk beroep binnen de modewereld. Een van de huidige misconcepties is dat iedereen een fotograaf is via hun mobiele telefoon en Instagram, en dat daardoor het onmogelijk is om betaald werk te vinden als fotograaf. Maar dit is absoluut niet het geval. Goede fotografen kunnen zichzelf nog altijd met redelijk gemakkelijk profileren en werk vinden. Het is wel waar dat in de modewereld de inkomsten gigantisch verschillen. De mensen die een coverfoto maken voor een groot tijdschrift krijgen heel veel betaald terwijl de foto’s achterin een stuk minder opleveren. Het is hier natuurlijk belangrijk dat je erg goed bent in je vak maar ook dat je kunt samenwerken met de modellen. Op deze manier kun je succesvol worden in de modewereld.

Geef een reactie