afvalbak

Zo overleef je de feestdagen!

Sinterklaas, kerst en nieuwjaar staan weer voor de deur, en dat betekent een hoop etentjes, feestjes en andere gezelligheid. En natuurlijk is dit allemaal ontzettend leuk, maar toch kan het soms ontzettend stressen zijn. Vooral als je zelf een feestje geeft kom je erachter dat het best hard werken is. Je ben continu de gasten van hapjes en drankjes aan het voorzien terwijl je op het eten moet letten. En dat terwijl iedereen ondertussen gezellig een praatje wil houden. Aan het einde van de avond ben je meestal bekaf. Maar om je deze feestdagen wat werk te besparen hebben wij een aantal handige tips, zodat je deze keer zelf ook van je feestje kan genieten.

Bring your own!

Een bring your own feestje is niet alleen handig voor de gastheer/vrouw maar ook gewoon hartstikke leuk! Het werkt heel simpel, op de uitnodiging zet je als oproep om zelf iets lekkers mee te nemen. Dit kan zowel eten als drinken zijn, en het feestje werkt al helemaal goed als je een whatsappgroep aanmaakt. Zo kan iedereen even doorgeven wat hij of zij wil meenemen. Zelf kan je dan voor bijvoorbeeld bier, wijn en een hoofdgerecht zorgen, terwijl je gasten voorgerechtjes en borrelhapjes meenemen. Zo heb je een ontzettend uitgebreid diner met van alles wat!

Maak het jezelf makkelijk

Als je echt een groot feest geeft en je weet dat er ook veel kinderen komen kan je soms het beste niet te moeilijk willen doen. Dat wil zeggen: ga niet zelf een dramatische maaltijd voorbereiden, uiteindelijk draait het om de gezelligheid, laat dus bijvoorbeeld het feestje cateren en maak als aanvulling zelf simpele gerechten als friet voor de kinderen. De meeste gasten zullen toch te druk bezig zijn met borrelen om echt te genieten van de meest grandioze culinaire gerechten.

Denk aan de troep

Na de feestdagen zit je met een hoop rommel, en het is mij zelf bijvoorbeeld al vaak genoeg overkomen dat de vuilnisbak compleet vol zat net nadat deze geleegd was. Daarom is het vaak een ontzettend goed idee om een extra afvalbak te huren. Zo zit je nooit met vuilnis wat je nergens kwijt kan en de bak wordt gewoon bij je thuis opgehaald als je klaar bent. Het scheelt je net weer wat gestress. Ook heb ik voor grote feestjes bamboe borden, deze zijn gemakkelijk te wassen, licht en kunnen tegen een stootje. Zo hoef je niet je mooie porselein te riskeren!